Ducati Official Club Fiandre

Welkom op de website van DOC Fiandre. Met tientallen evenementen per jaar zijn we veruit de levendigste Ducati Official Club van het land. De club telt 160 leden die allemaal dezelfde hobby en passie delen: zijn of haar Ducati.
Bij ons voelt u zich sowieso deel van de familie!
 
Een stukje geschiedenis :
De club is in 2015 ontstaan bij enkele vrienden die het plan hadden opgevat om een lang gezellig weekend te gaan sturen in het Zwarte Woud.
Onder het motto ‘iedere gepassioneerde Ducatist’ is welkom, werden er nog enkele vrienden uitgenodigd. Wat was dit een succes! Meer dan 40 gelijkgestemden, van jong tot oud, met veel of weinig rijervaring, zakten in vier groepen af naar onze uitvalsbasis om er vijf dagen te genieten van de mooiste stuurwegen.
Een XXL Weekend waarvan iedereen onmiddellijk inzag dat dit jaarlijks moest herhaald worden.

Om jullie nog beter te kunnen dienen  organiseerden we ons beter en zo   werd een VZW opgericht. Wij doopten die DesmoClub Fiandre en breidden meteen ook onze activiteiten uit.
 
DesmoClub Fiandre werd op vraag van Ducati recentelijk hernoemd naar DOC Fiandre en zo werd nogmaals benadrukt dat wij een officiele club zijn die door Ducati erkend is.
 
Om een echt groepsgevoel te creëren organiseren we gedurende het jaar verschillende ritten. U kunt ons overal vinden: Zeeland, de Westhoek, (Noord) Frankrijk o.a.
Cap Gris en Blanc Nez, de (Vlaamse) Ardennen, Luxemburg, de Eifel, …  We organiseren jaarlijks ook meerdere buitenlandse reizen, gaande van een weekendje tot een echte roadtrip van een 10-tal dagen.
We spreken een gezamenlijke vertrekplaats af en off we go … Al onze evenementen zijn makkelijk terug te vinden op Facebook en voor onze leden ook via WhatsApp.

DOC Fiandre is en blijft een familiale club. Iedereen heeft zijn inbreng. Wilt u dus zelf een ritje organiseren? Dat juichen wij alleen maar toe want u kent ongetwijfeld voor ons ongekende hoekjes en volgen met veel plezier in uw kielzog.

Naast de vele kilometers op de openbare weg zijn we ook een aantal keer te vinden op het asfalt van de gesloten omloop. Een aparte groep is toegankelijk voor onze leden die circuitrijden.
Omdat we van mening zijn dat onze evenementen toegankelijk moeten zijn voor iedere Ducatist, kiezen we ook voor circuitdagen waarbij zowel een ervaren rot als iemand die voor het eerst op circuit rijdt aan zijn trekken komt. Voor de beginners is er dan altijd een voorrijder aanwezig.

En omdat we niet altijd even veel kunnen praten met een helm op spreken we ook dikwijls af om ergens gezellig iets te drinken en bij te praten.
 
#toserveyoubetter
DOC Fiandre

Heeft u nog vragen? Neem zeker contact op met ons.